Rent vatten i norrtälje

01 mars 2019 Jenny Olsson
Rent vatten i norrtälje

I Sverige har vi turen att ha tillgång till rent vatten direkt ur kranen. I många länder kan man inte dricka vattnet som finns i kranarna på grund av för mycket bakterier och att andra värden inte är bra. Det är faktiskt en lyx att ha vatten i kranen som man enkelt kan gå och ta, även om man kanske inte så ofta tänker på det. Men det förekommer även problem med vatten i Sverige på olika ställen. Ibland blir det problem med kommunala vatten och då kan det komma att drabba många människor på en gång men det finns också de som har privata källor som då och då råkar ut för problem med vattnet. 

Det kan finnas många orsaker till att ett vatten inte är drickbart. Det kan av någon anledning komma in bakterier som gör att vattnet helt enkelt inte går att dricka. Men det kan också vara för mjukt eller för hårt vatten med fel PH-värde som gör att det inte är bra att dricka stora mängder av och som man på sikt kan behöva åtgärda. 

 

 

Men om man har vatten som inte går att dricka  av olika anledningar går det att åtgärda och det brukar alltid vara värt det då det är jobbigt att behöva skaffa dricksvatten på olika sätt. Antingen genom att hämta hos någon granne eller helt enkelt köpa på affären.

Rvir är ett företag som sysslar med vattenrening norrtälje men som också är verksam i hela Roslagen.Genom att besöka sina kunder kan de se hur det ser ut med vattnet och undersöka vilka problem som finns. Här tar de prover och undersöker till exempel trycket på vattnet. De kan även ge förslag på åtgärd. De tar också en ackrediterad vattenanalys som de går igenom tillsammans med kunden. Företaget har god kunskap om området och några av deras uppdrag brukar bestå av att tillverka dricksvatten från havet genom avsaltning, vilket faktiskt är rätt otroligt att det ens går att göra.

 

Fler nyheter