Ytterdörrar gör stor skillnad

21 juli 2021 patrick pettersson

Ytterdörren är det första som välkomnar dig och dina gäster i hemmet. Tidigare såg nästan alla ytterdörrar likadana ut. Nu finns det mängder av varianter med olika design. Så du har verkligen möjlighet att hitta din stil.

Kvaliteten är mycket viktig när det kommer till ytterdörrar. Dörren ska inte gå sönder och den ska förhindra inbrott. Därför är det bra att välja ytterdörrar som kombinerar design och kvalitet från https://klarfonster.se/dorrar/ytterdorrar. När det kommer till design kan man tänka på att ytterdörren ska matcha med huset.

En vacker villa från sekelskiftet som pryds av dubbeldörrar ger ett elegant välkomnande. För den nya moderna villan kan en stram dörr som pryds med glas vara den avgörande detaljen. Strama dörrar passar också till funkishuset.

Glas och andra detaljer som gör skillnad

Glasdetaljer i ytterdörren ger ett trevligt ljusinsläpp i hallen. Det är bra om du har en hall som saknar fönster, till exempel. Genom att välja en ytterdörr med stora glaspartier får du ett ljusare hem. Nackdelen är att glas isolerar lite sämre.

En ytterdörr som består av mestadels glas är aningen mindre säker. Dessutom ökar insynen vilket inte alla uppskattar. Insynen kan du förhindra med antingen persienner eller genom att välja frostat glas. Med frostat glas får du ljuset, utan att andra kan se in.

Vill du ha ljusinsläpp kan du också välja en ytterdörr som har mindre glaspartier. Då får du mindre insyn och bättre isolering. Du kan också välja 3-glas för bättre isolering. Det går att få en bra ytterdörr med glasdetaljer.

Trä är ett uppskattat material som passar bra till svenska hus. Det har lång livslängd och håller bra i svenskt klimat. Du kan även hitta ytterdörrar som är aluminiumbeklädda, vilka är extra tåliga. Aluminium passar också bra till de mer strikta moderna villorna. Trä är i regel det allra bästa till den klassiska villan.

Fler nyheter