Traditionella fönster av trä

Även om helt underhållsfria fönster är bekväma så är det ändå något speciellt med fönster av gediget trä. Det gäller antingen det är fönster med spröjs eller ej. Och oberoende av hur stora fönstren är och vilken utformning de har. Kanske håller du på att renovera ett äldre hus där det är mer eller mindre ett måste att välja fönster i trä istället för fönster av något annat material. Eller så behöver du byta ut dina fönster och är i valet och kvalet över vilken typ av fönster i vilket material du ska välja.

 

Ett gediget utseende

Med fönster i trä får du ett gediget utseende som är svårt att efterlikna med något annat material. Det handlar om ramarnas tjocklek, men även om den känslan av originalitet som inte går att få fram när det är ett annat material, där alla ser identiska ut mot varandra.

Så vill du ha ett mer gediget utseende med ett fönster som du dessutom själv kommer att kunna renovera när det blir dags, så ska du välja ett som är tillverkat i trä. Står du i valet och kvalet så kan du också välja ett som delvis är i trä för att få fördelarna av båda materialen samtidigt.

 

 

Matcha med spröjs

För den helt ultimata träkänslan kan du välja att matcha dina träfönster med spröjs, som också är i trä. Det finns en mängd olika varianter att välja mellan där du kan få tätare eller bredare mellan rutorna, eller mellan linjerna. Hur du väljer designen på din spröjs beror på vad du tycker är vackrast samt vad du tycker passar bäst för ditt hus. Du kan även välja vilken typ av trä du vill ha dina fönster i.  Träslaget avgör hur hårt fönstret är och även hur mycket det kan påverkas av väder och vind genom åren framöver.