Letar du efter pumpar i Nyköping?

Det är kanske inte varje dag du ger dig ut på jakt efter en pump. Något vanligare är det om du arbetar inom industri och verkstad. Ska du välja pump för industrin är det inte riktigt affärerna runt Pål Jungs Hage du vänder dig till. Förvisso kan du som privatperson hitta billiga pumpar för konsumentbruk när källaren svämmat över.

Behöver du däremot pumpar till bygg- eller industribranschen i Nyköping är det mer specialiserade företag du behöver få tag i. Framför allt om du är i behov av ATEX-klassning. Ska du serva pumpar i Nyköping bör du också se till att företaget lever upp till ATEX-klassningen.

Pumpservice en viktig del

Pumpservice är nödvändigt för att inte råka ut för kostsamma driftstopp. Utan rätt service och underhåll kan det även uppstå allvarliga olyckor. I värsta fall kan medarbetare skadas av frätande vätskor. Därför är det bra att ta fram en plan över serviceintervaller.

Genom regelbunden service kan du också upptäcka mindre fel innan de blir större. På så sätt går det att reparera mindre skador istället för att behöva köpa helt nya pumpar. Då kan företaget investera i annat än pumpar.

Pumpar till privatpersoner

Ska du inte ha stora pumpar för industrin som ska tåla frätande syror, eller om du ska transportera mejeriprodukter över hela Sverige är det lättare att hitta pumpar i Nyköping. De allra flesta som har en villa kommer förr eller senare att behöva en pump. Vanliga anledningar till att du behöver en pump är för att pumpa vatten. Det kan vara för att få bort översvämningar i källaren eller dränera tomten. Ska du ha en pump som klarar av smutsigt vatten behöver du kontrollera egenskaperna.

Det är lätt att vara lite snål och välja den billigaste. Satsa på kvalitet. Annars kommer du köra fram och tillbaka för att byta pump varje gång den används.