Låt musiken explodera i din själ

Även när man blir lite äldre så kan man verkligen njuta av att finna ny musik som kittar sinnena. Okej, man får kanske inte riktigt samma euforiska känsla som i tonåren. Det är trots allt en speciell tid då man verkligen lever och andas sina intressen.
Vi som kanske både lyssnade och spelade musik kunde nästan tappa andan när vi hörde ett band som verkligen tog oss med storm.
Det var nästan så att man sprang ut och köpte ett par nya högtalare i Göteborg där man bodde, bara för att verkligen få höra alla nyanser i låtarna.

Med tiden förändras ens syn på musiken. Även om den på många sätt kanske har samma betydelse för en så växer man och blir äldre. Hur man visar sin uppskattning för musiken förändras också i och med detta. Istället för att bara kasta sitt hjärta mot en riktigt bra låt så kanske man låter sig själv bara njuta, tillbakalutat.
Musiken går från att vara ett banér som man bär i sitt korståg mot konformitet till att bli ett varmt täcke. Något som man drar över sig för att koppla av.

Det betyder såklart inte att musiken i sig har mindre vitalitet och potens, utan bara att man tar till sig dessa på ett nytt sätt. 

Å andra sidan: Känner man att man inte alls är där man vill vara i livet, börjar närma sig 40 och inte vet vad man ska göra: Javisst, då kan musiken säkert fungera som någon sorts andra uppvaknande.
Det är trots allt aldrig försent att vilja utforska sitt potential och sina drömmar. 

Låt därför för all del musiken bli en del av den kompass som du använder för att hitta fram till ditt sanna jag. Oavsett om du är 15 år eller 50. Livet är till för att levas – inte för att betraktas i stillhet från kantlinjerna.

72 Comments

Leave a Comment