Konsten att välja rätt förskola på Södermalm

26 april 2022 patrick pettersson

editorial

Att få barn är en omvälvande tid i livet. Plötsligt kan man inte vara egoistisk och bara sätta jaget i första hand. Med ett litet barn i familjen så behöver man tillgodose barnets behov först. Mata, byta blöja och vyssa, om och om igen.

Det är helt klart värt allt om och om igen när man får sin belöning. Belöningen är världens charmigaste tandlösa leende från den lilla bebisen. Kärleken vet inga gränser och man tänker att man ska vara den skyddande sargen mot världen utanför.

När verkligheten knackar på så inser man att det är dags att återgå till jobbet. Den lilla bebisen får vara på förskola under arbetstiden. Frågor man då ställer sig är vilken förskola man ska söka till och varför den förskolan är bra.

Viktigt att komma ihåg är att barnet inte behöver börja förskolan exakt på ettårsdagen. I en del familjer kanske barnen börjar vid tre års ålder, medan andra inte har något annat val än att börja när föräldradagarna är slut. Varje familj gör det bästa för sina barn och sin familjesituation.

 

förskola

 

Hitta den bästa förskolan på Södermalm

En del familjer behöver förskoleplats när barnet är 3 år, andra från ettårsdagen. Vilket val man än gör så brukar de flesta föräldrar ta reda på lite information om förskolorna i närområdet. Hos många förskolor kan man komma på besök innan man gör sitt val. En del förskolor kan ha informationsträffar för blivande förskoleföräldrar.

Är man på jakt efter förskola på Södermalm är denna bra: https://www.crocodill.se/crocodill/extern/forskolor-sodermalm.htm. En liten förskola med tre olika avdelningar. Förskolan arbetar med att ge barnen upplevelser och att se saker ur barnperspektivet. Detta gör de utan att för den delen göra avsteg från den viktiga pedagogiska verksamheten. Det är en ynnest som både förälder och personal att se hur barnen utvecklas genom livets alla steg. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://alltomkonst.se/

https://konst-bloggen.se/

https://konst-rikt.se/

https://konst-sidan.se/

https://konstbloggen.se/

https://konstihemmet.se/

https://konstinspiration.se/

https://konstnytt.se/

https://konstsajten.se/

https://nyare-konst.se/

https://utforska-konst.se/

https://vardags-konst.se/

Fler nyheter