Hundbur för säkerhets skull

26 oktober 2021 jonas olsson

advertorial

Man utgår ju från att allt skall fungera och det inte ska bli några olyckor när man är ute och kör. Ändå använder man säkerhetsbälte och har bilförsäkring. Men många glömmer bort att även hunden behöver en säker bilfärd. Det behöver inte bli en allvarlig olycka, bara en häftig inbromsning och hunden kan skada sig.

De som tänker på sin hund skaffar därför en stark och bra bur som skyddar hunden. Buren anpassas efter hundens storlek och skall vara bekväm för vovven. Det skall vara en avkopplande plats. De som arbetar med hundar i tjänsten har alltid stabila burar för sina bästa vänner. Hundburen bli en trygg plats där djuret vet att det kan slappna av och få vara ifred. 

Det är dessutom viktigt att hunden inte upplever att den är inlåst, utan att det verkligen är ett skydd för den. Därför får man aldrig lämna en hund för länge i en bur. Då kommer den inte att vilja hoppa tillbaka in igen och den känner sig inte längre trygg.

 

 

En välbyggd hundbur ger skydd och bekvämlighet

Det finns många olika varianter av transportburar för hund. De som är gjorda för att stå i bil har lätta aluminiumgaller så att hunden kan se ut. Man kan också hitta många varianter av billiga hundburar. Från den allra minsta som ryms under hatthyllan till de stora som ger utrymme åt en riktigt stor vovve.

När man väljer hundbur ser man till att det finns gott om plats för hunden att ligga bekvämt, att sitta och att stå upp. Hunden måste kunna röra sig under färd, men samtidigt ha väggar som gör att den inte trillar. För ytterligare bekvämlighet finns det också mjuka mattor att lägga i buren. Självklart måste det alltid finnas vatten att dricka för en hund som är ute i bil. 

Fler nyheter