Fettsugning – bra att veta

Vad behöver man veta innan man gör en fettsugning? För det första är det ett ingrepp mot kroppen som långt ifrån alla behöver.

Ingreppen kan utföras med hjälp av olika metoder. I dagsläget finns det modernare och mildare hjälpmedel än om man jämför med bara för 10 år sedan.

Fettsugning som namnet själv säger innebär borttagning av fettdepåer i kroppen. Dessa depåer hittas oftast på höfter, armar, haka, bröst och mage. Olika människor samlar fett på olika ställen samtidigt som mängden fett varierar patienter emellan.

 

I skrivande stund kan man hitta kliniker med moderna och humana tekniker när det kommer till fettsugning. Hur dessa ser ut och hur behandlingen går till varierar mellan de olika skönhetsklinikerna och kirurgerna.

 

 

Vem behöver en fettsugning?

 

Nu vet vi vad en fettsugning betyder, men vem behöver egentligen genomgå en sådan behandling? Det enklaste svaret på den frågan är, de patienter med överflödiga och stora fettdepåer som kompromissar deras hälsotillstånd – fysiskt eller psykiskt.

Men vem bestämmer egentligen ifall man ska boka en fettsugning? Oftast är det patienten själv som känner att ett sådant ingrepp behövs. Det är såklart mycket viktigt att rådfråga en läkare innan man bokar in en fettsugning.

Även om man är överviktig och vill må bättre så kan det finnas faktorer som förhindrar att man kan genomgå en fettsugning därför är det viktigt att prata med sin husläkare först.

 

Fråga läkaren

 

Förutom husläkaren ska man även boka en tid hos kirurgen som ska genomföra ingreppet. Många skönhetskliniker anmärker en sådan konsultation som obligatorisk, men i vissa fall kan den vara frivillig.

Självklart, bör du som patient boka in en sådan för att få information om behandlingen som du har framför dig.

I många fall behöver man även hålla en viss diet efter fettsugningen samt ta medicin, sådan och annan information delas vi konsultationen med kirurgen.

Välj både skönhetsklinik och kirurg med omsorg. Tänk på att din kropp förtjänar den bästa behandlingen.