Att leva i ett globalt samhälle

I dagens samhälle är vi vana vid att kunna skicka och beställa paket och produkter över hela världen inom bara några dagar. Vi tar för givet att det alltid finns apelsinjuice, ananas och bananer i butikerna. Vi blir irriterade när vår Amazon-beställning tar längre än en vecka att komma fram, när den “bara” skickas från Spanien. 

Detta är bara några exempel på hur vi tar vårt globala samhälle för givet. Men det har inte alltid varit på det här sättet. För bara 100 år sedan var apelsiner en lyxprodukt. Människor samlades vid hamnarna för att se när nästa stora last av främmande produkter skulle komma fram. 

 

Hitta de bästa priserna enkelt

Eftersom vi skickar och fraktar så många produkter dagligen finns det många olika sätt att frakta våra paket. Det kan kännas överväldigande att hoppa från hemsida till hemsida för att hitta bäst pris, speciellt när ens paket måste fram så snabbt som möjligt. Många företag erbjuder extra snabb frakt med garanterade leveranstider, som till exempel populära DHL express. Som tur är finns det även hemsidor som jämför priser från de olika logistikföretagen. På det sättet är det lätt att ta reda på vilket det snabbaste och billigaste alternativet är.

 

 

En inblick i expressleverans

Så hur fungerar egentligen en service som DHL Express? Du börjar med att fylla i vilken typ av paket du ska skicka samt dess mått och vikt. Du får sen en fraktsedel som du skriver ut och sätter fast på ditt paket. Du kan välja om du vill lämna in paketet till närmaste ombud eller boka så att någon från företaget kommer och hämtar det på din adress. Ditt paket fraktas till ett servicecenter där det snabbt sorteras och skickas vidare mot sin slutdestination. Om ditt paket är på väg utomlands tas det till en flygplats och ombord på ett fraktflygplan.