Vad är ett bed and breakfast och varför ska du bo i ett?

20 oktober 2022 Camilla Holmgren

editorial

Du har kanske hört begreppet bed and breakfast och undrat vad det är. Det är egentligen en ganska enkel sak att förstå. Bed and breakfast innebär boende med frukost på rummet. Det kan vara allt från mysiga stugor till lyxiga hotell. Oftast ligger bed and breakfast i naturskyddade områden, vilket gör att man kan ta sig utanför huset och uppleva den vackra naturen. Gävle har ett rikt ut historia och är full av intressanta bed and breakfasts

Anledningar till att bo på ett bed and breakfast

Det finns många anledningar att bo på ett bed and breakfast. För det första får du njuta av en utsökt frukost gjord på färska, lokala råvaror. För det andra stöder du små företag i stället för stora hotellkedjor. Och för det tredje får du en mer personlig upplevelse eftersom de flesta bed and breakfasts är familjeägda.

Hotell

Hur du väljer rätt bed and breakfast – vad du ska tänka på

Om du letar efter ett bed and breakfast i Gävle finns det mycket att välja mellan, bland annat Hotelaveny (http://hotelaveny.eu/). Du kan hitta allt från historiska hus till moderna lägenheter. Priserna varierar beroende på typ av boende och årstid, men du kan oftast hitta ett bed and breakfast som passar din budget.

När du väljer ett bed and breakfast finns det några saker du bör tänka på. För det första bör du tänka på vilken sorts atmosfär du vill ha. Vill du ha en mysig stuga eller en mer modern lägenhet? För det andra bör du tänka på din budget. Priserna kan variera beroende på typ av boende och tid på året. Och slutligen, se till att läsa recensioner för att få en uppfattning om vad andra gäster har tyckt om sin vistelse.

Så varför inte prova något annorlunda på din nästa semester och bo på ett bed and breakfast? Du kommer garanterat att få en unik och minnesvärd upplevelse. Om du letar efter ett unikt ställe att bo i Gävle, se till att kolla in de olika bed and breakfasts i området!

Fler nyheter