Tandreglering kan förändra ditt liv

10 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Det är bra om ens tänder sitter där de ska och inte orsakar några problem, men ibland kan det vara tvärtom. Om man har problem med sina tänder kan tandreglering vara ett bra alternativ. Går man omkring och har svårt för att bita ihop kan det så småningom orsaka huvudvärk. Har man tänder som står ut lite kan det kännas olustigt. Kanske har man till och med råkat ut för mobbning på grund av hur tänderna sitter. Det är inte okej men det händer faktiskt. 

När tänderna sitter snett och vint eller alldeles för tätt kan det åtgärdas med hjälp av tandreglering. Det kan ta tid men det är absolut värt det. Resultatet är förbluffande, och det brukar i regel hålla under resten av livet. Har man lättare problem kan det gå relativt snabbt att åtgärda det men har man svårare och mer komplicerade problem kan det ta lite längre tid. 

 

image


Tandreglering kan se väldigt olika ut beroende på hur tänderna ska justeras

Det är inte alltid det räcker med en tandställning utan man kan ibland till och med behöva ändra på tändernas form. Då kan man vända sig till olika kliniker, varav Le tandreglering är en av dem. Här får man hjälp med alla slags regleringar av sina tänder. Det finns genomskinliga tandskenor och osynliga tandställningar som kunderna kan få välja på. Det som gäller om tändernas färg och form ska ändras är däremot något som kallas för porslinsfasad.

Så med detta sagt kan man dra slutsatsen att vad som gäller i första hand är att göra en korrigering av tändernas ställning. När man är nöjd med det kan man fundera på om man vill ha gjort något åt färgen och formen på sina tänder. Det går att läsa mer om detta på i stort sett varje hemsida som handlar om tandreglering. 

Fler nyheter