Ta hjälp av en arborist i Skåne

23 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Många tar träden i villaträdgården för givet och pysslar bara om gräsmattan och rabatterna, men även träd behöver omsorg. Med rätt skötsel kan man många gånger slippa flera av de problem och sjukdomar som träd annars kan drabbas av. På köpet får man vackra och starka träd med lång livslängd. 

Det kan vara bra att anlita en arborist i Skåne för att få träden besiktigade, men också för att få en  trädvårdsplan upprättad. Bäst är att vara ute i god tid så att man snabbt kan sätta in åtgärder för eventuella problem. Då ökar chansen att trädet återhämtar sig och får ett långt liv. Har man träd som planterats nära ett hus eller förrådsbyggnad kan arboristen hjälpa till med att beskära detta vid rätt tidpunkt och på så vis styra hur stort trädet blir. Då slipper man problem med träd som måste fällas för att de har vuxit sig för stora.

 

arborist Skåne

 

Trädfällning i trånga miljöer

En arborist åtar sig uppdrag för både från privatpersoner, företag, skogsägare, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och kommuner i Skåne. Som privatperson kan man dessutom använda sig av rutavdraget. Arborister arbetar med en rad olika trädtjänster såsom exempelvis trädbesiktning, stubbfräsning, trädbeskärning och plantering av träd. Mer information hittar du här: https://www.aliasarborist.se/arborist/arborist-i-skane

Arborister är specialister på att fälla träd och att ta ner dem på ett säkert sätt. Behöver man fälla ett träd som står nära bostaden, nära en väg eller i ett område där det rör sig människor så ska man absolut anlita en arborist. De kan ta ner trädet genom sektionsfällning så att omgivningen inte störs. Ofta klättrar arboristen då upp i trädet för att kunna såga av grenarna och fira ner dem med rep. Rör det sig om ett riktigt stort träd eller ett träd som är försvagat kan arboristen i stället använda sig av en kranbil eller skylift.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://visstedu.se/

https://aktiv-fritid.se/

https://din-fritid.se/

https://familjehobby.se/

https://fritid-natur.se/

https://fritidsbloggaren.se/

https://hobby-bloggaren.se/

https://hobby-fritid.se/

https://hobbyknep.se/

https://hobbymannen.se/

https://hobbyochfritid.se/

https://hobbyposten.se/

https://vimedhobby.se/

Fler nyheter