Skottsäkra västar från pålitlig leverantör

Vad är det egentligen som gör en väst skottsäker, och hur vet man vilken modell man bör använda? En skottsäker väst består av ett västhölje och ett implantat, där implantatet är det som skyddar mot skott. Fibrerna som implantatet är tillverkat av, antingen aramid eller UHMWPE, är oerhört starka oh vävs kors och tvärs så att de fördelar energin från en projektil ut i hela västen. Genom att energin fördelas minskar slagstyrkan och därmed också smärtan som ett skott orsakar. Ju fler lager implantatet består av, desto högre skyddsgrad har västen. Man ska givetvis ha respekt för att varje kula är potentiellt dödlig, särskilt i hög hastighet, men med en väst av god kvalitet och med rätt placerade implantat har du en skottavvisande klädsel som ger dig ett så gott skydd det går.

När du behöver köpa skottsäker väst är det såklart av yttersta vikt att du väljer en leverantör du litar på. Det är inte vilket köp som helst, och du vill självklart vara säker på att du handlar hos en certifierad försäljare som uppfyller alla standarder.

Hos Elite armor hittar du vältestade skottsäkra västar som uppfyller alla krav. Implantaten förseglas med ett Gore-Tex-liknande membran som låter västen andas och gör den behaglig att bära även under längre tid. Extra bekvämlighet uppnås med det komfortskum som läggs in mellan implantatet och förseglingen. Elite Armor RX2 är världens bäst ventilerade skottsäkra väst, idealisk att använda under arbetskläder. Med en Elite Armor Impact har du möjlighet att sätta in extra traumaplattor som kan ge skydd mot skott från en AK47. Elite Armor VIP kan med sin eleganta västknäppning användas i sammanhang med formellare klädkod. Speciellt anpassad för kvinnor med en speciell skärning för bysten är Elite Armor GR skottsäker väst för kvinnor.

Du hittar allt detta och mycket mer hos Elite armor, ditt självklara val när du behöver personlig skyddsutrustning.