Semestra med husbil

Det är något folkligt med att semestra i husvagn eller husbil. En sensommarkväll ligger grilldoften och dallrar i luften kring vårt lands många campingplatser. Många väljer att resa till just campingplatser för att kunna snacka med andra campingfantaster, för att det finns bekväma faciliteter och för att de ofta ligger väldigt vackert till. Andra tar chansen att köra ut i ingenmansland, till vildmarken och tystnaden. För det är ju så att man trots allt har med sig sitt boende på hjul och kan ta sig långt bort till de där smultronställena. Med en fylld vattentank, gasol eller grill och ett lager god mat i skafferiet kan man få många lugna bekväma semesterdagar långt ifrån civilisationen om man föredrar det.

 

 

Mer flexibelt med husbil

Förr var det husvagnarna som utgjorde majoriteten bland campingfolkets mobila hem. Nu är husbilarna på väg att ta över. Det kanske inte är så konstigt ändå. Med en husbil är du mer flexibel. Dels kan du ta dig fram fortare på vägarna, dels slipper du backa in husvagnen på den där krångliga hörnplatsen på campingen. I de moderna husbilarna finns dessutom alla tänkbara bekvämligheter att få. Allt ifrån dubbelsäng, kök och toalett till dusch. Det är oftast plånboken som får avgöra hur lyxigt man vill ha det.

Hur ska man välja rätt?

Oavsett om man är ute efter en ny eller begagnad husbil är det viktigt att fundera över vad man är ute efter. Vilken prisklass? Vilken storlek? Hur många behöver kunna sova i den? En bra idé är att åka och titta på olika husbilar. Campea är ett exempel på ett företag som har massor av både nya och begagnade husvagnar och husbilar i lager. De finns både i Falkenberg och Malmö. Det är värdefullt att kunna gå in och se husbilarna invändigt. Försäljarna kan också hjälpa dig att finna rätt husbil efter dina önskemål.

Comments are closed.