Så kan sökningarna på “Tandläkare Kista” påverkas

Hundar kan lätt få dålig andedräkt och tandsten. Därför är det viktigt att sköta om deras tänder. Borsta dem och ge dem så kallade “dentastix” för att hjälpa dem till en bättre munvård. Just det där att tugga ben är himla bra för hundarnas tänder. Tänk om det skulle finnas någon liknande uppfinning för människor.  

Det vill säga, ben för människor att knapra och tugga på. Långvariga ben som smakar toppen och som stärker tänderna. Människornas egna dentastix. Då skulle tandläkarna få mindre att göra. Sökningarna på “Tandläkare Kista” på Google skulle till exempel sjunka drastiskt.  

Du har nog aldrig hört din tandläkare rekommendera dig att tugga på ben när det visar sig att du har mycket tandsten. Då har du nog i så fall råkat gå till veterinären istället. Det är dock sant att du behöver variera din kost för att hålla tänderna i trim. Du kan inte bara äta flytande föda som till exempel soppa. Tänderna måste få jobba. 

Dålig andedräkt hos pappor 

Dålig andedräkt är annars en vanlig anledning till varför folk går till tandläkaren. Åtminstone när man börjar bli lite äldre. Kanske till och med medelålders. Den amerikanska animerade tv-serien Family Guy gjorde en rolig poäng av detta en gång. Peter Griffin utvecklade vad hans familj  kallade för “pappaandedräkt” (dad breath). En stank som fick alla omkring honom att fly samtidigt som de höll för näsan. 

När Peter väl gick till tandläkaren visade det sig finnas en direkt orsak till andedräkten. Tandläkaren rotade nämligen fram en hel räka som fastnat i munnen på honom. Den hade legat där i minst flera veckor, ruttnat och bidragit till den dåliga andedräkten. Nu är det kanske inte en räka just din tandläkare kommer hitta i just din mun. Men hon eller han kan definitivt ge dig andra tips på hur du sköter om din mun på bästa sätt.