Pumpservice i Göteborg går inte till ytterligheterna

29 september 2021 jonas olsson

Det sägs att betydelsen av ordet “lagom” bara finns på på svenska. Kanske är det också ett väldigt svenskt resonemang att “lagom är bäst”. När det kommer till pumpar kan ordet lagom betyda ganska mycket. Det finns ju oändligt många användningsområden för dessa mekaniska redskap.

De pumpar olja, vatten, färg, kemikalier och mycket annat i stora och små mängder. Företag som utför pumpservice i Göteborg får besöka de mest skilda arbetsplatser och industrier i sitt arbete. Oftast håller sig pumparna inom ramen för vad som kan kallas “lagom”.

I andra länder experimenterar man med vad en pump skulle kunna göra. Att den kan ersätta ett hjärta medan en patient väntar på en transplantation är inget nytt. På ett universitet i USA gjorde man däremot en sensationell upptäckt. Av en slump upptäckte man en pytteliten pump, liten som en röd blodkropp som kan kontrollera ett flöde på en biljondels liter per sekund. Världens minsta pump var uppfunnen.

 

 

Världens minsta och världens största är bra, men att bara få det att fungera är bäst!

Från världens minsta till världens största pump är steget väldigt långt. I Kina har man försökt skapa en riktigt stor betongpump. Man har till och med kommit fram till en jättekonstruktion som fungerar. Pumpen är 101 meter hög och behöver en sjuaxlig Skania för att hållas på plats. Det blir mycket betong i den pumpen.

Svenska företag, exempelvis Pump och Pyrolysteknik AB, skulle väl kunna hjälpa till att fixa även pumpar av så stora dimensioner. De pumpar som finns i Göteborg är däremot oftast mindre. Man besöker industrier och företag med utrustning som behöver service eller som behöver lagas. Det kan exempelvis finnas rörliga delar i en pump som behöver regelbunden översyn. Pumpserviceföretag säljer också nya pumpar om den gamla behöver bytas ut eller om man skall starta upp en ny verksamhet. 

Fler nyheter