Körplåt för tunga fordon

Ska man stå med ett tyngre fordon på känslig mark kan man behöva använda sig av körplåt. Detta för att skydda marken från att ta för mycket skada. Ska man till exempel stå på en grusväg där marken är sämre kan körplåtar rentav hjälpa till så att marken klarar av det. Vid byggen där man behöver komma in med de stora maskinerna och stå på gräset, så kan man med hjälp av körplåt skydda gräset.

Körplåt gör det helt enkelt möjligt för större fordon att stå stilla utan att förstöra för mycket av underlaget. Körplåtar ser ut som stora mattor som man lägger ut på marken. Givetvis kan man själv välja hur stora eller små de ska vara, behöver man ha en större yta så kan man enkelt lägga ihop flera körplåtar intill varandra. Det finns även olika tjocklekar på körplåten.

Man måste inte köpa körplåt

Vet man sedan innan att körplåten kommer användas mycket, då kan det vara värt att köpa sin egen körplåt. I annat fall är det smidigt att bara hyra den. Då kan man hyra de delar man behöver för tillfället, och få hjälp att välja storlek av företaget man hyr av. Det finns flera bra företag som både hyr ut och säljer körplåt. Om man hyr sin körplåt så kan man också få hjälp med både transporten och monteringen.

Du kan hitta företag som erbjuder körplåt genom att söka på nätet. Om man kollar på till exempel den här hemsidan: http://www.steelproab.se/, så ser man snabbt och lätt vad de har för typer av körplåt. Tveka inte att ta kontakt med ett företag om du är i behov av körplåt. Det kan vara inför bygget, lastning på en ömtålig grusväg, och så vidare. Tänk även på att trots man skyddar marken med körplåt så blir den påverkad av tyngden. 

Leave a Comment