Hitta rätt kikare

24 mars 2019 Sofia Nyrell
Hitta rätt kikare

En kikare är ett viktigt redskap för ett flertal aktiviteter. En rätt anpassad kikare är ett måste på sjön, för fågelskådning, vid jakt och andra naturupplevelser. Det är inte alltid lätt att välja rätt i djungeln av modeller, förutom förstoringsgraden måste du ta hänsyn till kvaliteten på det du ser, det vill säga ljusstyrka och hur stort synfält du får i kikaren. Vid val av kikare är det bra att fundera på vad det främsta användningsområdet kommer vara och efter det välja förstoringsgrad.

På sjön är det bra med en kikare som har 7x förstoring medan som fågelskådare eller vid annan naturaktivitet behövs det ofta 8x eller 10x förstoring. Den som är riktigt stadig på hand kan klara en med 12x förstoring, något som kan förhöja de flesta naturupplevelser om du vet vad det är du letar efter. Ju större förstoring, desto mindre synfält brukar dock vara en regel. Det är alltså lättare att hitta ditt objekt med större synfält och lite mindre förstoring.

Kikkertland är en speciallistshop för kikare och teleskop som har ett sort urval av kikare och tillbehör oavsett vad du behöver, allt från jakt- och naturkikare till små eleganta teaterkikare. Är du det minsta osäker på vad du bör välja är de experter på att hjälpa till med vilken modell du ska ha och vilken prisklass som kan vara lämplig. En kikare är en investering som du kommer ha glädje av under en lång tid, det är viktigt att det blir rätt så att du kan koncentrera dig på det du vill se och inte krångla med kikaren och kanske missa ett speciellt ögonblick. 

Det är enkelt att kontakta Kikkertland, på hemsidan hittar du information om vad du ska tänka på med din kikare, kontaktuppgifter och vad du gör om du trots allt inte skulle vara helt nöjd med ditt köp. 

Fler nyheter