Golv som ger känsla av rymd

När man ska lägga in ett nytt golv i sitt hem så kan det kännas som att det finns en uppsjö av alternativ att välja på. Det viktigaste är att man tänker på vilka behov som finns i hemmet och att hitta ett golv som passar ens smak och stil. Det är också bra att tänka på vad det ska vara eller är för färg på väggar samt möbler som ska stå i rummet. Tycker man om att variera sin stil så kan ett golv i naturmaterial vara ett bra alternativ då det passar till det mesta. Tänk också på hur rummet ser ut, lägger man in ett ljust golv så upplevs ofta rummet som större men man ska också tänka på att om det finns stora fönster som släpper in mycket ljus så kan det bli bländande att ha ett för ljust golv. Man kan också påverka mycket med storlek och bredd på plankorna. Ett golv med horisontella linjer och breda plankor kan få ett litet rum att se längre ut. Ett avlångt rum kan se bredare ut om man lägger golvplankorna på tvären.

Det är också viktigt att tänka på att golven slits olika i olika rum. Till exempel så slits ett hallgolv ofta mer är ett sovrumsgolv då det är lätt att man drar in grus och smuts där. Ett alternativ kan vara att lägga in plastgolv men det fungerar även att ha mattor som skyddar golvet om man gärna vill ha trä eller parkett. 

När man bestämt vilket golv som passar bäst för hemmet så är det lönsamt att anlita experter för att lägga golvet. Då vet man att det blir ett snyggt och hållbart resultat. En golvfirma som har många års erfarenhet av golvläggning och efterlämnar perfekt resultat på avtalad tid är Sundbyberg´s Golv.