Från födsel till testamente – lever du ditt liv på ditt sätt?

28 juli 2021 Mikael Barani

Lägger man sig i hängmattan i sommar och bara stirrar upp i himlen hinner mycket passera mellan öronen. Tankarna rullar förbi som moln och kanske inser vi också att dessa tankar är precis som vädret – temporära. Faktum är ju att allting omkring oss är temporärt, även den mest uråldriga bergskedjan. 
En dag kommer nämligen allting som vi ser omkring oss just nu att försvinna.

Lev ut ditt jag

För vissa är detta en deprimerande tanke. I vår rädsla för döden, som är en förutsättning för livet, önskar vi att allting bara kunde få fortsätta vara som det är.
Dock är detta en önskan som försvinner ut i universum utan att den någonsin hörsammas. För det enda beständiga här i livet är växlingarna – att finnas och att inte finnas.

Samtidigt finns det stunder i livet som vi önskar kunde vara över redan nu. Stunder av kamp som ibland kan kännas alldeles för mycket för oss att hantera.
Du har säkert själv varit med om händelser i livet där du verkligen har pressats till ditt yttersta. Ibland har du gått segrande ur denna strid och ibland inte.
Det viktiga är vad vi lär oss av alla dessa upplevelser.

För en dag ska vi alla i jorden. Det positiva är att det är vi själva som fram till dess bestämmer hur vi vill leva våra liv. 
För när ditt testamente, upprättat med hjälp av https://www.nordinsjuristbyra.se/, läses upp – vill du då inte känna att dina efterlevande kommer att minnas dig som en person som levde efter dina egna ideal?

Detta innebär förstås att man kommer att reta upp några människor på vägen. Det brukar vara så när man står upp för det som man känner är rätt – alla kommer inte att gilla det.
Som tur är så är livet inte någon popularitetstävling. Med det sagt kan vi ändå göra vårt bästa för att sprida bra vibrationer omkring oss, var vi än kommer och vad vi än gör.

Fler nyheter