Flugrullar för sportfiske med kvalitet

Fiske är en fantastiskt rogivande sysselsättning. Förutom att man kan fånga sin egna måltid vilket är en riktigt härlig känsla så är det även underbart att få vara ute i naturen vid ett vatten och bara njuta. Det finns olika typer av fiske, man kan till exempel pimpla, meta eller flugfiska. Vid flugfiske använder man sig av komplicerade kast och det finns till och med tävlingar där man tävlar i precision och längd genom att kasta med ett flugspö, detta kallas Casting. 

Flugfiske är en typ av sportfiske där man använder en fiskefluga som bete. En fiskefluga ser ofta ut som fiskens naturliga föda så att fisken lockas att försöka äta den och istället fastnar på kroken. Man kan ägna sig åt flugfiske både i strömmande vatten och insjöar. Vissa ägnar sig till och med åt flugfiske ute till havs. Det vanligaste är att man flugfiskar efter harr, öring, lax, röding och gädda men i stort sett kan man fiska de flesta fiskarter.

Vid flugfiske är det själva fluglinan som utgör kastvikten. Flugrullens uppgift är att magasinera fluglinan och användas under drillningen, inte såsom hos spinn- och haspelrullen medverka i själva kastet. De flesta flugrullar är vanligtvis tillverkade i metall som aluminium eller kolfiber och har oftast en rund form.

Är det kanske dags att fylla på utrustningen med nya flugrullar? Man hittar högkvalitativa flugrullar i Göteborg hos Flugfiskeshopen. De har flugrullar från bland annat Lamson, Waterworks, Guideline, Vision, Hardy, Orvis och Nautilus. Allt för att man skall kunna hitta en flugrulle som passar ens egna fiske. Är man osäker så kan man besöka butiken, ringa eller maila så kan man få riktigt professionell hjälp och tips. Flugfiskeshopen har ett brett sortiment av allt man kan tänkas behöva till sin nästa fisketur. 

Så det är bara att bunkra upp med material för att vara redo att dra ut och njuta av naturen så fort nästa fisketillfälle ges.

Comments are closed.