En tandhygienist kan hjälpa dig att få ett vackrare leende

20 juli 2021 Cecilia Olsson

Ett vackert leende är något som många strävar efter att ha. För att uppnå det som de allra flesta anser är vackert, nämligen raka och vita tänder, så går det att använda sig av tandställning, tandblekning och i vissa fall även implantat eller proteser. Vissa föds med sneda tänder eller ett ojämnt bett som kräver tandställning för att åtgärdas. Det finns även de som råkar slå ut hela eller delar av en tand till följd av en olyckshändelse. Är man inte drabbad av något av detta så har man goda förutsättningar att uppnå ett vackert leende utan dyra behandlingar.

Det mest grundläggande är att ta hand om sina tänder 

Först och främst är det viktigt att ta hand om sina tänder för att de ska hålla sig friska och framförallt sitta kvar i munnen. Dålig munhygien kan nämligen leda till inflammationer som i sin tur kan orsaka tandlossning. Därför är det det viktigt att borsta sina tänder noggrant och helst även använda tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborste för att komma åt mellan tänderna.

Det tandborstningen gör är att avlägsna bakteriebeläggningar (plack) som kan omvandlas till tandsten om de får sitta kvar.

En tandhygienist kan ta bort tandsten 

Tandsten är en vanlig orsak till tandköttsinflammation och det är därför viktigt att avlägsna den så snart som möjligt. Genom att besöka en tandhygienist kan man få hjälp med att ta bort plack och tandsten samt även polera och putsa tänderna. Det gör att man får rena och släta tänder som blir lättare att hålla fri från bakterier samtidigt som de blir vitare. Utöver det kan en tandhygienist bland annat undersöka så att munnen ser bra ut samt ge individuella råd på hur man bäst tar hand om sina tänder utifrån tandstatus.

https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct är det möjligt att boka tid hos erfarna och kunniga tandhygienister på Odenplan. 

Fler nyheter