Choklad utan tillsatt socker

13 mars 2022 Jenny Olsson

editorial

Att bara äta nyttigt och hålla sig ifrån mycket av det som gillar är inte alltid så lätt. Att skapa förbud mot allt som anses onyttigt brukar inte vara något bra alternativ då man dels kanske inte mår bra av att alltid äta strikt och nyttigt och dessutom kand et vara svårt i många sociala sammanhang som när det är kalas eller man bjuder hem någon på en fika.

Det man däremot kan göra är att vara noga med vilka produkter man köper. Man kan till exempel köpa produkter som är renare, innehåller mindre fett eller mindre socker. På så sätt kan man ändå unna sig och känna att man ändå stoppar i sig det bättre alternativet. 

 

 

choklad utan socker

Choklad utan tillsatt socker

Easis är ett företag som säljer massor av produkter utan tillsatt socker, som gör det enkelt att äta nyttigare. Här finns bland annat sylt, marmelader och granola utan tillsatt socker. Men här finns också god choklad utan socker Här är det enkelt att också hitta fler alternativ till frukosten om man vill undvika det vita sockret.

Här finns också flingor och sylt tillsatt utan socker. Däremot innehåller de naturligt socker, vilket är ett bättre alternativ. Här finns ett chokladkrämspålägg där man ersatt det vita sockret med ett sötningsmedel från steviaplantan, steviolglykosid samt erytritol. Det ger chokladen en god sötma men utan att innehålla kalorierna som finns i vitt socker. 

Att äta rätt ska inte vara krångligt, svårt eller skapa en massa förbud. Att det finns företag som Easis är guld värt då dessa gör det möjligt att njuta av livets goda utan att man ska få dåligt samvete för den sakens skull. Genom att välja produkter utan tillsatt socker så långt det är möjligt gör man sin kropp en stor tjänst och många gånger märker man också stor skillnad ganska snart. Det känns också roligare att äta när man vet att det man stoppar i sig ändå är okej för kroppen. 

Fler nyheter