Bygg vad som helst med byggmoduler

31 maj 2021 patrick pettersson

Det finns flera tillfällen i vårt samhälle där byggnaderna inte räcker till, eller där man har behov av en tillfällig lokal. Att köpa eller hyra en byggmodul kan vara ett riktigt bra alternativ till att bygga något nytt. Det går bra att bygga till om projektet skulle börja växa, och man kan lätt säga upp kontraktet när det är dags att avsluta ett projekt. Ibland blir ett tillfälligt projekt bestående. Det är så det är. Modulerna kan fortsätta att användas tills man inte längre behöver dem. 

Under tiden man bygger ett permanent ställe kan det vara en bra lösning att ha en modul på plats. På så sätt vänjer sig de som arbetar eller de som går i skolan vid den närliggande miljön istället för att vara inhysta någon annanstans. Allt blir lite enklare med moduler.  Här finns en länk om man vill titta närmare på ett företag som sysslar med att tillverka och frakta byggmoduler: http://www.pcsmodulsystem.se/moduler/byggmoduler-tillverkning/

 

 

Det finns nästan inga begränsningar

De flesta moduler går att koppla ihop på det ena eller andra sättet. Det innebär att man kan bygga på både höjden och bredden. Inredningarna i varje modul kan se olika ut beroende på vad de ska användas till. En skola behöver en viss inredning, medan ett hotell har helt andra behov. Ja, det är faktiskt möjligt att bygga upp ett helt hotell med hjälp av moduler. 

Det är idag relativt vanligt att man använder sig av byggmoduler om man snabbt behöver ett fungerande kontor på en byggarbetsplats. Från början var det mer av en barack än en modul. En tillfällig plats där arbetare kunde byta om eller äta sin medhavda lunch vid ett större bygge. Men utvecklingen har lett till att modulerna nu kan anpassas till vilket behov som helst. Det är bara att släppa fantasin fri. 

Fler nyheter