Brudbukett för livet

Är du i färd med att gifta dig? Har din karl äntligen ställt den där frågan som du så länge väntat på? Kanske till och med hintat om eller rent av tjatat så att det börjat bli pinsamt? Då har du en bråd tid framför dig med mycket planering! Men – gratulerar, vad roligt att ni ska gifta er. Med ett bröllop startar ert gemensamma liv med en oförglömlig dag. 

Det finns mycket att tänka på och bocka av inför ett bröllop. Många frågeställningar att finna svar på. Ska ni gifta er i kyrkan eller någon annan stans? När ska det ske? Vilka ska ni bjuda? Ska ni ha brudtärnor och brudnäbbar? Ja, frågorna är som en lång motorväg. 

 

Levande accessoar

Nu ska det dock läggas fokus på blommorna, brudbuketten närmare bestämt – den levande vackra accessoaren som många torkar och sparar för all framtid. Antingen i en låda i garderoben, på väggen hemma eller i en vacker vas i finrummet. Den är ofta även en central del på brudfotot. För många är brudbuketten alltså inte en bukett som man bär endast en dag utan ett minne och en framtida prydnad. Tänk därför lite extra på just brudbuketten. Den ska passa in i temat på bröllopet och gärna ta upp eventuella färger i dekoration och brudklädsel.

Modernt eller klassiskt?

Det klassiska är fortfarande rosor, gärna röda – kärlekens färg. Men det finns så oändligt många fina blommor i olika färger att det kan vara svårt att välja. Modernt eller klassiskt? Eget påhitt eller floristens?

https://www.knopenronneby.se/ finns en blomsteraffär i Ronneby med duktig personal som hjälper dig att ta fram en bukett efter din personlighet och dina önskemål. Förutom brudbuketten har många även blommor på bordet vid dukningen, corsage, eventuella tärnbuketter, hårblommor och dekorationer i kyrkan. Blommor och bröllop är två ting som gifter sig fint tillsammans.

Comments are closed.