Att lära sig något nytt

Det kan vara väldigt lätt att fastna i gamla mönster. Med det menas att man gör det samma gamla vanliga som man gjort i lång tid. Det är lätt hänt att fastna i ett sånt ”trummerum”. Det är dock väldigt givande att lära sig något nytt. Vet du för exempel något om pilates eller har du någonsin hört talas om ordet ”high vacuum pums” (se https://www.advancedvacuum.se/pages/high-vacuum). Det kan vara otroligt givande att lära sig något om ett helt nytt område man inte vet något om.

 

Läs ett kurskatalog

Det kan vara väldigt inspirerande att läsa i ett kurskatalog. Kurser man inte har en aning om existerade kan man få syn på. Kanske är ett drejningskurs något du vill testa av? Eller kanske vill du lära dig mer om vvs-installationer? Språk är även det en möjlighet. 

Hör med vänner

Kanske har du en vän som har varit på båtbyggarkurs och du blivit inspirerad av det. Då är det bara att testa själv och se om det passar dig. Ibland kan man tänka att de andra kursdeltagarna har stor erfarenhet och vet massor om ett visst område. Även du lär dig med tiden. Det är bara en fråga om träning. Det går att träna sig till det mesta.

 

Tänk ekonomiskt

Det kan ibland vara en bra idé att ta en kurs för att kunna använda den hemma. Tänk vad pengar du kan spara om du är lite händig. Att själv kunna reparera sig tvättmaskin eller diskmaskin kan ge dig en betydlig besparelse i din ekonomi. Att kunna tapetsera eller måla är även det en riktigt bra sätt att spara pengar. Om du ska vara riktigt high-tec kan det vara en bra idé att se om du själv kan ordna elledningar och installera lampor. Elektriker är verkligen inte billiga att använda sig av!

Comments are closed.